Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft recentelijk geconstateerd dat (ernstige) ongevallen op de werkvloer steeds vaker voorkomen. Uit eigen onderzoek van de inspectie blijkt dat er in 2018 ruim 4% meer ongevallen zijn vastgesteld ten opzichte van het jaar ervoor. Dat zijn meer dan 150 nieuwe situaties bovenop de 4212 ongevallen van 2017.

Het ministerie wil benadrukken dat werknemers ervan uit moeten kunnen gaan dat ze ’s avonds weer veilig thuis zullen komen. De inspectie SZW roept werkgevers dan ook op om meer te investeren in de veiligheidscultuur. BlueTea gelooft dat gebruik maken van een vernieuwende trainingsmethode een goede stap kan zijn om dit te verwezenlijken.

Met een virtuele training kan op een interactieve en memorabele manier getraind worden. BlueTea ontwikkelt momenteel aan het product SAFY, dat de boodschap van het ministerie nastreeft door een hoogwaardige veiligheidstraining te combineren met vormen van gamificatie. Spelers (werknemers) worden in de game uitgedaagd en beloond voor het naleven van veiligheidsregels bij het uitvoeren van waarheidsgetrouwe werkprocedures. Hierbij wordt de speler tevens duidelijk gemaakt wat de gevolgen kunnen zijn bij het niet naleven van de regels.Naast het leren van procedures stimuleert de game de speler om een zo hoog mogelijke score te halen. Dit maakt het voor leidinggevenden mogelijk om te meten wat het effect is op het kennisniveau van de werknemer. Er kan dus tijdig bijgestuurd, of juist beloond worden.

Benieuwd wat SAFY kan betekenen voor jouw onderneming? Neem contact met ons op of ga naar safy.online.